Optimer søvnen din

Optimer søvnen din

Det er mange som sliter med å sove, eller ikke er så flinke til å få lagt seg tidlig nok og derfor ikke får nok timer søvn i løpet av en natt. Men det er heldigvis mange gode små ting man kan tenke over gjennom dagen, som vil hjelpe oss med å sove bedre om natta og ikke minst føle oss trøtte på et mer riktig tidspunkt når kvelden kommer og leggetiden nærmer seg. 

Det å sove godt er utrolig viktig, og derfor blir det å velge seg en skikkelig god seng også utrolig viktig. For hvis man skal begynne et sted, kan man like gjerne begynne med det som danner rammen rundt søvnen vår – nemlig sengen, madrassen og sengetøyet vårt. For alle de tre komponentene har stor innvirkning på hvordan vi sover og særlig kvaliteten av søvnen vår. For selv om man sover åtte timer hver natt, kan man ha svært ulik søvnkvalitet. 

Velg riktig 

Når det kommer til sengen i seg selv, er det viktig å tenke på størrelsen og særlig når man sover sammen med andre. Her gjelder det å ha en seng som er stor nok til at begge får sove godt, men at man samtidig også kan ligge inntil hverandre. Når det gjelder madrassen, er det faktorer som hvordan man sover – om det er på magen, ryggen eller siden man ligger, hvor varm eller kald man generelt føler seg om natten, og vekten vår som har noe å si for hva vi burde velge. 

Alt dette spiller inn, fordi det handler om å skaffe seg den optimale støtten og det finnes madrasser som er spesialisert til alle disse forskjellige tingene, sånn at det skal være mulig å finne noe som gjør at ryggsøylen får best mulig støtte når man sover og derfor øker kvaliteten på den søvnen man får. Å velge riktig madrass er derfor superviktig. Dyne og pute handler også om liggestilling, samt hvor varm eller kald man blir om natten. 

Når det kommer til søvn, er det noen enkle, men veldig effektfulle grep vi kan ta for å sikre oss at vi sover godt om natten, og ikke minst at vi faktisk føler oss trøtte når vi kommer dit at det faktisk er på tide å legge seg. Her spiller mengden koffein, fysisk aktivitet, dagslys og ikke minst gode rutiner inn og er helt essensielle deler av det vi kaller for god søvn-hygiene.